20.09.2014

Pompa submersibila pentru fantana

In cazul in care locuiesti in mediul urban si te bucuri de toate conditiile, grija ta e zero in ceea ce priveste acest lucru insa, in cazul in care, locuiesti in mediul rural, doresti mai multe conditii dar nu-ti sunt oferite. In acest caz, incepi si-ti creezi singur conditii pe propriul buzunar. Asta nu e ceva de rau, avand in vedere ca astazi, gasesti tot ce-ti doresti in magazinele de specialitate.
In cazul in care nu beneficiezi de apa curenta, iti trebuie o fantana in curta si o pompa submersibila care sa-ti scoata apa din fantana si pentru a ti-o aduce la bucatarie si baie. Vezi aici detalii tehnice, pentru documentare, in ceea ce priveste pompele submersibile.
Dupa crearea fantanii si instalarea pompei submersibile in fantana, o sa aveti nevoie de un boiler pentru incalzirea apei, pentru a va bucura de apa calda la bucatarie si baie. Pompa submersibila se introduce in fantana la o adancime de +10...20 m in apa. Pompa se introduce la o astfel de adancime fiindca aceasta trebuie sa detina flux de apa continuu pentru functionare. In cazul in care, pompa este pusa la suprafata, in momentul in care nivelul apei scade iar pompa risca sa ramana descoperita, aceasta se poate arde.
La achizitionarea unei pompe submersibile trebuie sa fim atenti la capacitatea acestora de a scoate apa din fantana, adica cati litrii este capabila sa scoata intr-o ora de functionare, in functie de cerintele si necesitatile noastre. Preturile intre pompe difera dupa model, design si capacitate.
Circuitul apei in locuinta este asa: Apa din fantana este sustrasa de pompa submersibila si impinsa in reteaua de distributie pana la boiler, acesta incalzeste apa si o trimite mai departe pe conducta la bucatarie si baie. Fluxul de apa este continuu, fara intreruperi.
In cazul in care apar defectiuni neprevazute la pompa submersibila, sa nu o scoateti din fantana pana nu este deconectata de la reteaua de curent electric. Greutatea unei pompe submersibile este de la 10 pana la 25kg, in functie de marimea si capacitatea ei. De asemenea, nu este recomandat sa cumparati pompe submersibile la Second-Hand din pricina unor riscuri la care va puteti expune. Optati pentru pompe noi care detin certificat de garantie si asigurare a calitatii. Acestea au fost testate inainte de a fi puse la vanzare si date spre functionare. In cazul in care produsul nu contine certificat de garantie si asigurare a calitatii si/sau ambalajul a fost deteriorat, va rog sa refuzati produsul oferit de catre cumparator.

In concluzie, folosind o pompa submersibila si un boiler pentru incalzire, poti reusi in mediul rural sa-ti construiesti si sa-ti oferi conditiile de la bloc printr-o investitie destul de redusa. Bucura-te de apa curenta si apa calda la orice ora. Fii inovativ si gaseste solutii pentru a sta confortabil in propria locuinta.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!