20.09.2014

Fantani arteziene - Decoratiuni gradina

Sursa poza: piatraonline.ro
Se spune ca gradina este un colt de paradis al unei locuinte. Atunci cand pasesti intr-o curte, prima data treci prin gradina, ea lasa intotdeauna prima impresie. O gradina trebuie ingrijita dar trebuie sa aiba si elemente decorative. Cand spun "elemente decorative" ma gandesc la un gard viu, la pitici de gradina iar in mijlocul gradinii, sub imbratisarea a doua sau a patru alei, sa se ridice o fantana arteziana din care sa curga esenta vietii (apa) lasand ca sunetul apei sa-ti mangaie urechile.
Anumite fantani arteziene pot realiza un spectacol deosebit din jocul ei cu apa. Triumfator se vede trupul femeiesc sculptat in fantana, ascuns dupa o mantie de apa care acopera trupul gol. O imagine de vis pe care ne-o dorim cu totii in gradina noastra.
Imaginatia mea nu se opreste aici fiindca stiu ca, acolo undeva, mai exista astfel de gradini care seamana izbitor cu raiul sau o bucata de rai s-a rupt si a coborat pe pamant, in curtea lor. Din gama de fantani arteziene din piatra, favorita mea este cea din imaginea de mai sus iar in cazul in care va place si voua si doriti sa cititi mai multe informatii despre ea, o puteti face la urmatorul link: http://www.piatraonline.ro/fantani-arteziene/fantani-arteziene-fontana-anzio-ef-1.

O fantana arteziana este o opera de arta care a iesit din mana artistului prin sculptare. Acolo s-a pus devotament fata de munca, pasiune, talent si cel mai important ingredient, iubirea. De aceea sunt atat de speciale fiindca, cumva, exprima din ceea ce a fost creata, creeand o atmosfera placuta si ambientala noua, cei care ne bucuram de ele.

O fantana arteziana atrage priviri iar asta nu o spun doar eu. In comuna Draganesti-Vlasca din judetul Teleorman, tocmai s-a construit un parc iar in mijlocul parcului se afla o fantana arteziana din marmura, ea fiind atractia principala. Multa lume se opreste in parc si stau pe o banca doar pentru a privi la acea fantana arteziana care face ceea ce stie ea mai bine sa faca, scopul pentru care a fost creata.

Pretul unei fantani arteziene difera de la model la model, in functie de materialul folosit la confectionare, design-ul acesteia si marimea dar calitatea ramane in tot acest timp aceeasi. O fantana arteziana micuta, low-cost costa in jur de 154 de lei, iar una dintre cele mai scumpe, mari dar care este o opera de arta, de-ti vine sa n-o atingi, ajunge in jurul sumei de 6.400 lei. Hai sa vi le arat:

Pret: 154 lei
Pret: 6400 lei
Cea din stanga, dupa cum se vede, este fantana low-cost iar cea din dreapta este fantana "opera de arta", cum ii spun eu. Daca vrei sa aflii mai multe si vrei sa stii tot despre fantanile arteziene, pana si istoria acestora, atunci te invit sa dai click pe urmatorul link pentru documentare: http://www.incasa.ro/Totul_despre_fantanile_arteziene_3210_749_1.html.

Si fiindca tot am vorbit despre gradina si cum trebuie sa arate, imi imaginez in dreapta si-n stanga fantanii, cate un pitic de curte care sa vegheze asupra ei si sa ofere gradinii o imagine primitoare, pentru ca oaspetii sa doreasca sa stea in gradina, decat in locuinta. Despre acesti pitici este vorba, care sunt foarte simpatici si accesibili la pret. Si chiar recunosc ca nu m-am gandit la pitici de gradina pret, initial.

Tu cum vezi gradina perfecta?
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!