12.09.2014

Razboi: Barbati vs Femei (Cum este vazuta viata de cuplu?)

Sursa poza: internet
De cand ne stim, exista un mic razboi intre sexe, mai exact, intre barbati si femei iar securea razboiului nu se ingroapa in viitorul apropiat. Acest lucru se datoreaza diferentelor de principii si gusturi. Majoritatea barbatilor au pasiune pentru masini, bere si fotbal. Nu te astepta ca prietenei tale sa-i placa aceleasi lucruri. Ei ii place shopping-ul, iesirile cu fetele si coaforul. Nu te astepta sa-ti placa aceleasi lucruri ca si ei. Un alt motiv il reprezinta nevoile personale care sunt in functie de sex.
Cum pot ajunge un barbat si o femeie la un loc? Raspunsul este: Casatoria.
Casatoria este procedeul prin care un act semnat de catre cele doua victime, creeaza un armistitiu in razboiul dintre sexe. Teoretic, asa este insa practic...dureaza cateva zile sau cateva luni, pana se nasc micile conflicte in familie.

In prima faza, apar conflictele verbale care pornesc de la lucruri marunte gen: "Unde e telecomanda?" ; "De ce te-ai atins de lucrul meu? ; "De ce imi muti obiectele fara permisiunea mea" pana la lucrurile mai complicate, gen: strangerea banilor la comun. Desi, de multe ori nu constientizam, aceste conflicte se inmultesc (ca numar) dar si ca amplitudine.
In a doua faza, apar conflictele fizice care se creeaza datorita conflictelor verbale peste care nu se pot trece. Aceste conflicte fizice poarta numele de violenta. Despre violenta in familie s-au scris multe pagini si se vor mai scrie in continuare, deci nu are rost sa scriu si eu prea multe. Daca vreti multa informatie, cautati pe google: "Violenta in familie". Spor la citit!

Casnicia nu ar trebui sa cuprinda acte de violenta sau neintelegeri. Totul ar trebui sa se rezolve pe cale amiabila prin ajungerea la o intelegere comuna, acceptarea unor lucruri si eliminarea sursei de conflict.
Conform unui studiu realizat recent, in peste 63% din cazurile de conflict in familie pornesc din partea barbatilor iar primul factor il reprezinta bautura. Daca vrei sa arati ca esti barbat, nu o faci prin violenta, lovind o femeie. In felul acesta, devii cea mai patetica si penibila creatura. Arata ca esti "stalpul casei", cum se spune la romani, prin a gandi mai bine problema si-ati asuma niste fapte. Daca vrei sa arati ca esti barbat, arata asta in pat. Sunt de parere ca pacatul suprem al barbatului este ca iubeste prea mult femeia!


Cum este vazuta viata de cuplu?
Din punctul meu de vedere, viata de cuplu inseamna doi, nu unul. Nu fii egoist si nu te gandi doar la nevoile si dorintele tale, ci si ale partenerului. Comporta-te cu partenerul de viata ca in prima zi. Dupa ce te-ai casatorit, asta nu inseamna sa o lasi balta cu anumite gesturi si atentii. Continua sa-ti cuceresti partenerul de viata pentru a mentine acea dragoste aprinsa mult timp. Existenta comunicarii si argumentarii a faptelor si deciziilor permite o mai buna desfasurare a activitatii in ceea ce priveste stabilitatea relatiei. In cazul in care aveti un copil, nu-l folositi pe acesta pe mod de scuza. Luati deciile pe care trebuie sa le luati pe spinarea voastra. Acesta nu trebuie sa fie un impediment, indiferent de situatie.


Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!