08.09.2014

Ce inseamna networking? Cum faci networking?

Sursa poza: internet
Networking inseamna crearea si extinderea unei retele de contacte ce tine de planul personaj sau profesional fiind considerata o metoda de comunicare eficienta cu colegi, parteneri de afaceri, clienti care pot ajuta la formarea unui brand sau a unei companii.

Pentru a face networking trebuie sa te prezinti la evenimente care iti ofera raspunsuri la intrebarile tale, evenimente care te ajuta si care sunt pe nisa cautarii tale. Pauzele din timpul unui eveniment pot fi un prilej bun de a face networking.

Trebuie sa inspiri incredere, sa fii natural, sa dai dovada de naturalete, sa nu desconsideri pe nimeni indiferent de situatie, sa fii deschis catre noi provocari si propuneri, sa fii dispus sa faci schimb de date de contact si sa tii legatura cu acei oameni.

Scopul networking-ului este de a relationa si de a forma un cerc de opinii si pareri, nu pentru a vinde servicii sau produse ca la piata iar publicitatea prea...pompoasa nu este privita niciodata cu ochi buni. Incearca sa descrii tot ce faci in doua fraze, fara sa plictisesti si fara a incarca oamenii cu prea multa informatie. Poate fi interpretata ca...lauda. Pentru a-ti creea canalele de comunicare, trebuie sa oferi informatii de contact iar de preferabil este sa ai la dispozitie si sa oferi carti de vizita. Atunci cand te prezinti la evenimente, este necesar sa detii carti de vizita la tine. Este precum o regula de aur care nu trebuie incalcata.

Lorand Soares Szasz iti deschide noi oportunitati de networking, te poate indruma si te poate ajuta in formarea unei retele de contacte. Pentru cei care nu au mai facut networking pana in prezent, la inceput de drum recomand un ajutor de incredere care te invata tot ce trebuie sa stii si tot ce trebuie sa faci.

Scopul networking-ului este schimbul de experienta, dezvoltarea personala, dezvoltarea profesionala, iesirea ta in "lumina reflectoarelor" (remarcarea) si gasirea de persoane care te pot ajuta si cu care sa te ajuti pentru a ajunge unde doresti sa ajungi (ma refer pe plan profesional, la target-urile pe care le avem).

Devin-o un maestru in networking dobandind "centura neagra" prin atentie si adaptare. 
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!