17.09.2014

Izolatii termice pentru sezonul rece




Sursa poza: internet

Cu pasi marunti se apropie sezonul rece (nu ca am fi avut vara anul acesta) si vom renunta la imbracamintea subtire si tenesii de vara. Cum nu numai noi, oamenii, trebuie sa ne adaptam sezonului rece si locuintele noastre trebuie sa faca acelasi lucru. Fie ca vorbim de apartamente, garsoniere sau case, acestea trebuie sa beneficieze de izolatie termina cu vata minerala. Locuintele care nu beneficiaza de izolare termica, pierd foarte multa caldura din interior dar, in acelasi timp, primesc si destul de mult aer rece din exterior. Izolarea are misiunea de a impiedica schimbul de temperatura exterior-interior. Prin izolarea locuintei economisiti din banii de incalzire.

Cu ani in urma, izolarea locuintelor nu era posibila si cred ca stim cu totii ce neplacut era cand simteam peretii reci sau curent la picioare si pe langa caldura pe care o primeam de la stat (defapt, care caldura?) mai adaugat doua-trei resouri (aparate de incazit) prin prize si stateam intr-o atmosfera...amortita. Consum de curent de facea iar lunar trebuia sa scoatem din buzunare sume destul de mari de bani. Pe atunci nu exista izolarea termica fiindca multi ar fi optat pentru aceasta insa acum exista si multi se bucura de eficienta ei. Majoritatea locuintelor, in prezent, au izolare termica. Nu cred ca se mai construieste un imobil nou care sa nu detina izolare. Tehnologia evolueaza iar oamenii si materialele se adapteaza. Sistemele de incalzire, pe langa aparitia izolatiei termice, au evoluat si ele. In prezent, cred ca nu ne putem plange de incalzirea locuintelor atata timp cat am fost dispusi sa ne achizitionam un sistem de incalzire bun si sa ne izolam apartamentele. Majoritatea oamenilor s-au debransat de la sistemul de incalzire oferit de stat fiindca mai mult tremurau decat se incalzeau si au optat pentru centralele de incalzire pe gaz. Platesti atat cat consumi si te incalzesti cat vrei. Dumneavoastra aveti controlul asupra temperaturii in casa, nu mai sunteti nevoiti sa indurati frigul. Mai sunt unii, pe care ii enumar acum...ultimii, care s-au trezut pe centrala pe gaz dar nu si-au izolat locuinta. Acestia platesc mai mult la consum fiindca n-au izolatie termica. E ca si cum as incazi toata locuinta dar imi permit sa las un ochi mic de geam deschis...in toiul iernii.
Nu sunt specialist in acest domeniu dar am stat la bloc in urma cu cativa ani, am cunoscut frigul in primul dar apoi si caldura. Ahh, ce bine a fost. Dar am dat viata in mediul urban pe viata in mediul rural si imi e mult mai bine.
Nu te aventura iarna sa faci test de rezistenta la frig ci izoleaza-ti locuinta cum trebuie si treci pe un sistem de incalzire de calitate. Te vei bucura de caldura dar si de costuri reduse. Ce te tine in loc? Poate vei spune ca banii sunt motivul dar merita facut un best-effort de inceput iar in timp, banii ti-i recuperezi scutind din factura lunara.


Tu ai locuinta izolata? Daca nu, ai de gand sa faci acest pas?
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!