23.03.2013

Sabina Elena: Fetita cu bentita tricolora mobilizeaza o tara intreaga

Cu totii cunoastem povestea Sabinei, eleva din Covasna, care a indraznit sa se duca la scoala cu o bentita tricolora pe cap. Ea a devenit un simbol national, in ultimele zile, si s-a creat un fenomen de sustinere care a inceput pe internet si s-a terminat in strada.
In zeci de orase : Arad, Bistrita,Bucuresti, Brasov, Cluj, Suceava, Craiova, Alba Iulia, oamenii ies in strada pentru a-si dovedi sprijinul fata de gestul tinerei.
Purtarea bentintei tricolore nu ar fi fost o problema daca fata era din alta regiune a tarii, dar dat fiind, ca ea locuieste in Covasna, gestul ei a fost declarat ca fiind ceva revoltator.
Fata a primit zeci de amenintari cu moartea iar la scoala, profesorii i-au smuls tricolorul purtat de ea, chiar daca intr-o zi a avut tricolorul purtat la brau, acesta a fost taiat cu foarfeca.
Nici colegii ei nu se lasa mai prejos, si zilnic primeste amenintari de la ei.
Dupa tot ce-a iesit din aceasta poveste, conducerea scolii doreste sa o sanctioneze pe fata pe motiv de indisciplina.
Ma intreb, oare ii vor scadea nota la purtare? Este doar intrebarea mea...
Intr-o tara in care sute si mii de elevi golanesc, sunt vopsiti in cap in toate culorile, injura, distrug, lipsesc de la ore etc. nu se ia masuri pentru indisciplina, iar pentru fata aceasta care a purtat tricolorul se gaseste in D.E.X. cuvantul "indisciplina"?... Patetic! 
Manifestarile care au loc pe strazi poarta denumirea "Romania poarta tricolor"si sunt prezente pentru a o sprijini pe tanara devenita deja un simbol.



Tanara a postat un mesaj de multumire pe facebook, dar si unul  in care indeamna la manifestari pasnice: “Doresc sa transmit tuturor un mesaj de intelepciune, sa ii indemn la a nu uri si instiga la ura. Xenofobia nu ne va face mai buni ca ungurii, nu jignirile si cuvintele urate la adresa lor, caci prin astea nu facem decat sa aratam ca meritam dispretul. Sa ne manifestam patriotismul dar nu prin xenofobie, sa cerem respectarea demnitatii dar ca un popor educat si inteligent. Nu sunt mandra de cei care striga "bozgori", noi suntem mai buni de atat, doar asta tot spunem..." (Sursa: facebook.com)

"Nu este normal ca un gest atât de simplu precum afișarea tricolorului să nască asemenea discuții și atitudini din partea presei de limbă maghiară, a profesorilor și a colegilor de la secția maghiară", a precizat ea. (Sursa: www.wowbiz.ro)

"Este dreptul meu de exprimare a conştiinţei şi gândirii. Toată discuția asta este absolut inutilă. Dacă eram la Craiova sau la Iași și veneam la școală cu tricolorul un mai zicea nimeni nimic. Dar pentru că sunt din Covasna nu pot să fac acest lucru fără să apară discuții. De ce oare?", a declarat Sabina pentru valentinro.blogspot.ro

Mama tinerei a facut declaratii pe baza gestului fiicei sale: "Pe 1 Decembrie cand s-a intonat imnul Romaniei, elevii de etnie maghiara au reactionat cum au reactionat. Sabina s-a manifestat cum a simtit ea. A ales sa poarte acea bentita pentru ca s-a simtit umilita, marginalizata în tara ei. A primit amenintari. (Sursa: Romania TV)

"Va invit sa semnati petitia prin care cerem sa se faca dreptate in cazul acestei eleve, cerem Ministerului Educatiei sa IA MASURI URGENTE IMPOTRIVA dirigintei si a directorului scolii respective.
Sa fie DEMISI si cei din consiliul profesoral si eventual tot INSPECTORATUL SCOLAR COVASNA, care se ocupa cu persecutarea romanilor!"
Semneaza petitia AICI !!!
Eu am semnat petitia, semneaza si tu!



Iar de astazi, pagina Viziuni din Viata este alaturi de Sabina!  
VIZIUNI DIN VIATA POARTA TRICOLOR! 

ROMANIA POARTA TRICOLOR!


Share:

8 comentarii:

  1. În ciuda faptului că statul român le acordă numeroase favoruri, ungurii sunt o minoritate zgomotoasă şi mereu nemulţumită!
    Am semnat petiţia şi sunt curioasă dacă se vor lua măsuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oamenii au innebunit de tot! :| Auzi aici, daca eu vreau sa port tricolor port tricolor, ce mama naibii! si eu as purta si in Covasna :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as purta oriunde, nu numai in Covasna. Hai amandoi la Covasna cu tricolorul sa le aratam noi lor ce inseamna romani adevarati :D ;))

      Ștergere
  3. Asta chiar e culmea! Dar nu avem ce sa le cerem unor oameni :-j

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!